Παιδοδερματολογία

Η παιδοδερματολογία ανήκει στον κλάδο της δερματολογίας που ασχολείται με τις παιδικές δερματικές παθήσεις, έως την ηλικία των 14 ετών. Τα παιδιά μπορούν να προσβληθούν από τις ίδιες δερματικές παθήσεις που προσβάλουν τους ενήλικους αλλά και από ιδιαίτερα δερματολογικά προβλήματα που αφορούν κυρίως τις παιδικές ηλικίες. Μια δερματολογική εξέταση σε παιδιά μπορεί να παρουσιάσει πολλές δυσκολίες, όπως η λήψη ιστορικού του παιδιού, η λανθασμένη αξιολόγηση των συμπτωμάτων καθώς και άλλοι παράγοντες. Αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητο ένα παιδί να εξετάζεται μόνο από έμπειρο και κατάλληλα εξειδικευμένο δερματολόγο προκειμένου να μπορεί να γίνει η σωστή διάγνωση.

Οι δερματολογικές νόσοι που εμφανίζονται στα παιδιά συνήθως είναι: Ατοπική Δερματίτιδα, Μυρμηκιές, Ακμή, Σμηγματορροϊκή Δερματίτιδα, Μολυσματική τέρμινθος. Με την έγκαιρη διάγνωση οποιασδήποτε νόσου επιτυγχάνεται η καλύτερη αντιμετώπιση τους. Το ιδιαίτερα ευαίσθητο παιδικό δέρμα απαιτεί φροντίδα, αλλά και την παρακολούθηση από έναν πολύ έμπειρο δερματολόγο. Στο ιατρείο μας έχουμε μεγάλη εμπειρία στην αντιμετώπιση δερματολογικών παιδικών νόσων.

Αντιμετωπίζουμε τα παιδιά με ιδιαίτερη προσοχή, γνωρίζοντας πως οι νεαροί ασθενείς με δυσκολία αντιμετωπίζουν την επίσκεψη σε ένα ιατρείο ευχάριστα. Έχουμε εξειδικευτεί στη θεραπεία των παιδικών δερματοπαθειών, οι οποίες χρήζουν ειδικής αντιμετώπισης λόγω του νεαρού της ηλικίας του ασθενούς.

Ραντεβού

Κλείστε ραντεβού με τον ιατρό και βρείτε λύση άμεσα. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944683381